Friss topikok

HTML

Fóliázás

Mindenki szebb autóra vágyik, vagy csak nem szereted, ha belátnak az autódba. Ha szeretnéd autód üvegét fóliázni, vagy esetleg ellátni biztonsági fóliával (szilánkos törés ellen is véd), esetleg úgy gondolod, hogy az épületednek se ártana egy kis fóliázás (hővédelem, vagy szeretnél valami megjelensét), akkor jó helyen jársz!

Linkblog

Hogyan készül?

2010.01.31. 12:05 | todi_1979 | Szólj hozzá!

A fólia az üveg belső oldalára kerül. Kétféle módszer létezik a felrakásra: kiszerelt üveggel vagy az eredeti helyén maradt üveggel. Az első esetben az üveget ki kell szerelni, ami az ajtópanel megbontását jelenti, elég szörnyű látvány, de nem kell aggódnunk. A helyén maradó üveg esetén nem bontanak szét semmi, az üveget fogó gumikédert hajtják ki és úgy dolgoznak. Inkább az előbbi módszert javasolt, ugyanis a korrekt felrakáshoz rengeteg víz kell, amit igencsak kispórolnak akkor ha a helyén marad az üveg, mivel csak az ajtóba tudna lefolyni. Ezért ekkor a felrakás is pontatlanabb, nem lehet utólag igazgatni, javítgatni.

A kiszerelt üveget letisztítják, vízzel lemossák és úgy rakják rá a fóliát, mely a ragasztó hatására felragad az üvegre. Ekkor még lehet rajta alakítani. Később vágják az üveg formájára a fóliát szikével, majd folytatódik a szárítás, melynek során a víz elpárolog az üveg és a fólia közül. Félszáraz állapotban az üveget vissza lehet szerelni, de pár napig nem ajánlott húzogatni, meg kell várni a teljes kiszáradást.
 
A színezés történhet a ragasztó színezésével vagy színezék felhasználásával. A ragasztójukban színezett filmek nagyon olcsók és gyenge minőségű termékek. A színezési folyamat során a pigmenteket hővel impregnálják a poliészter filmbe. A színezett üvegfólia rétegeket a látható fény szabályozására, vagy a hagyományos nagy teljesítményű filmek gyártásakor kombinálva az autófólia reflektivitásának csökkentésére használják.
 
A fóliára a felrakás után műbizonylatot kapunk. Csak az engedélyezett fóliák szerepelnek a bizonylaton, az engedélyezett értéket túllépő fóliákat nem írják oda, az előre nyomtatott üvegeket (oldalüveg és szélvédők) kihúzzák, hogy később se lehessen meghamisítani. A rendőrök ellenőrzéskor a műbizonylatot kérik, és ha van nem engedélyezett fóliánk, akkor kezdődhet a kötélhúzás. Legrosszabb esetben berendelnek mérésre. A vizsgán sem megy át a nem engedélyezett fólia, sokan ezért a vizsga előtt pár ezresért leszedetik a fóliát, és utána rakatnak fel újat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://foliazas.blog.hu/api/trackback/id/tr961716635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása